Ljudski Agropop na kmetiji na Ljubljanskem barju znova 'odštekan'

Kmetija na Ljubljanskem barju, traktor, teliček, harmonika, smeh ... Okoliščine so bile kot nalašč za snemanje videospota za pesem Če hočeš moja bit, ki je del novega muzikala Alpska saga, narejenega z glasbo skupine Agropop.

Vesela družba je na snemanju uživala kot že dolgo ne.Foto: Produkcija Pavec

Že samo ozračje je klicalo po »odštekanem«, drugačnem videospotu, ki se resnično vrača v čas Agropopa in njihovih pesmi. Osrednjo vlogo v muzikalu in tudi videospotu ima Franček Piromanček, ki ga igra Tilen Artač. »Na kmetiji pri gospodu Marjanu, ki nastopa tudi v videospotu, sem čutil vso energijo takratnega Agropopa. »Odštekano« do konca. Če je zraven Klinči, padejo zavore, popolnoma se prepustiš liku in ta te popelje celo do tega, da skačeš po gnoju, loviš živali in se voziš s traktorjem, četudi ga nisi vozil že sto let,« v smehu razlaga Tilen Artač.

Tilen Artač in Ana Maria MitićFoto: Produkcija Pavec

Njegovo kmečko dekle Lojzka, igra jo Ana Maria Mitić, je »gajstna« gospodična, željna pristne ljubezni … »Men je blo krasn, prou lpo sm se mewa, skoz je bla orng dobra štima. Še tanarbul razburljiv pa je blo, k me je Frančk na traktor naložu pa mau ukol utpelu,« dodaja Ana Maria Mitić v Lojzkinem imenu (opomba: to je pristen Lojzkin kmečki, rahlo gorenjski naglas). Jernej Čampelj, ki v muzikalu odigra kar dve vlogi, pravi, da so mraz premagali predvsem z veselim poskakovanjem pred kamero. »Pri pesmi »Če hočeš moja bit«, te zasrbijo pete in nikakor ne moreš obstati pri miru.« Mnenju se pridružuje tudi Andreja Sonc, v vlogi mame, zato se je tudi ona razgovorila v njenem domačem dialektu: »Ob zvokih očetove harmonike je bila mama veseva, ker se je končno malo zavrteva in še lepo pesmico zapeva.« V spotu nastopata tudi ustanovna člana skupine Agropop Polde Poljanšek in Aleš Klinar – Klinči, vodja muzikala Alpska saga.

Ekipa se že veseli premiere muzikala, ki bo 1. aprila.Foto: Produkcija Pavec

Agropop in Franček Piromanček ter celotna ekipa muzikala Alpska saga predstavljajo zgodbo Če hočeš moja bit.

Za spot napovedujeta vrnitev v čas Agropopa. »Še prelepa Jasmina bo podobo na ogled postavila. Igra jo Kristina Mišović, pevka in plesalka, ki že s svojo podobo in pozibavanjem z boki poskrbi, da nam je toplo v njeni bližini.«

Okoliščine so bile kot nalašč za snemanje videospota.Foto: Produkcija Pavec
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter