Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Belgijska nacionalna televizija RTBF se je odločila, da jih bo v Tel Avivu zastopal 18-letni Eliot Vassamillet, ki se bo predstavil s pesmijo avtorja Pierra Dumoulina. Eliot je pritegnil pozornost s sodelovanjem v šovu The Voice Belgique (Glas Belgije), po mnenju Pierra pa ima mladi glasbenik nekaj več. Nekaj, kar pri drugih ni takoj opazil. Televizija bo pesem razkrila v naslednjih tednih, kot tudi ostale podrobnosti.

Ukrajinska nacionalna televizija UA:PBC je objavila 16 srečnih izbrancev, ki se bodo potegovali za novo evrovizijsko vozovnico. Med povratniki na nacionalni izbor Natsionalnyi Vidbir sta Tatyanna in Laud, poleg njiju pa se bodo za zmago še borili: Braii, Freedom Jazz, Kazka, Yuko, The Hypnotunez, Brunettes Shoot Blondes, Vera Kekelia, Tsesho (Цешо), Ivan Navi, Anna Maria, Bahroma, Letay, Кira Mazur in Khayat. Prvi in drugi predizbor se bosta zgodila 9. in 16. februarja, finale pa 23. februarja.

Potujete na Pesem Evrovizije 2019 in vas zanima kdaj in kje kupiti evrovizijske vstopnice? Prvi sklop vstopnic bo na voljo konec januarja, predvidoma po 28., ko bo v Tel Avivu žrebanje vrstnega reda, kjer bodo na osnovi žreba določili, v katerem predizboru bo nastopila posamezna država. Prodaja evrovizijski vstopnic bo potekala preko podjetja Leann (ticket for every moment), ki je uradni partner pri prodaji evrovizijskih vstopnic.

Zmagovalka Pesmi Evrovizije 2018, Netta, je sporočila, da bo predvidoma 1. februarja 2019 izdala svoj novi singel, ki bo nadaljevanje zgodbe Toy. Čeprav ima pesem izraelski slengovski naslov Bassa Sababa (Damn Great), naj bo jo priljubljena Netta zapela oziroma predstavila v angleščini.

Facebook

Twitter

Anketa

Ema 2019: Kako ste zadovoljni z izbranimi skladbami, ki jih bomo slišali na našem izboru?

24,1%

5,6%

14,8%

55,6%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 54

Prihajajoči dogodki

16 feb

Estonija izbira svojega evrovizijskega predstavnika preko izbora Eesti Laul

16 feb

Latvija izbira svojega evrovizijskega predstavnika preko izbora Supernova

16 feb

Slovenija izbira svojega evrovizijskega predstavnika preko izbora Ema 2019

16 feb

Hrvaška izbira svojega evrovizijskega predstavnika preko izbora Dora