Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Orkester Slovenske filharmonije ob začetku vpisa abonmajev vabi na pokušino glasbenih užitkov sezone 2017/18. Sprehod skozi zakladnico klasičnih mojstrovin – od Mozartovih oper do muzikala – bo vodil dirigent Simon Dvoršak, solistka večera, ki se bo odvil 17. junija na Kongresnem trgu pa bo naša vsestranska pevka Nuška Drašček, ki se bo občinstvu predstavila s pravim 'cross-over' programom, ki bo segal od znanih opernih arij Carmen, Dalile in Pepelke, pa vse do pesmi iz muzikalov ...

Poletno noč, ki bo letos posvečena 80-letnici rojstva Jožeta Privška, in bo na sporedu v sredo, 21. junija 2017, bosta vodila Bernarda Žarn in David Urankar. Na Kongesnem trgu v Ljubljani bodo njegove pesmi prepevali Oto Pestner, Darja Švajger, Alenka Godec, Nuša Derenda, Edvin Fliser, Matjaž Mrak, Nuška Drašček, Nina Strnad, Alex Volasko, Matjaž Kumelj ter vokalna skupina Kreativo.

ESC 2017 – Deveti dan: Prizorišče letošnjega izbora za Pesem Evrovizije 2017 je Mednarodni razstaviščni center v Kijevu, ki sprejme 11.000 gledalcev. Kar lepo število obiskovalcev pa si bo danes ogledalo tako prvo kot tudi drugo uradno generalko. Slednja je toliko bolj zanimiva, saj poteka vse tako kot da bi šlo zares, edino telefonskega glasovanja ni. Svoje glasove pa že oddajo strokovne komisije sodelujočih držav v prvem predizboru.

ESC 2017 – Osmi dan: Tik pred sprehodom po rdeči preprogi stopajo na evrovizijski oder – v okviru obveznih vaj – kot zadnji še predstavniki iz družine 'veliki pet' ter gostitelji. Zadnji sklop vaj bodo tako zaključili predstavniki Italije, Španije, Nemčije,Velike Britanije, Francije in Ukrajine. V popoldanskem času pa se bo z uradnim sprejemom in sprehodom rdeči preprogi uradno začel letošnji že 62. Izbor za Pesem Evrovizije.

Facebook

Twitter

Anketa

EMA 2018: Ali se strinjate s predlogom, bo v predizboru obvezno petje v slovenskem jeziku?

58,5%

24,5%

3,8%

13,2%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 53

Prihajajoči dogodki

28 jun

Otvoritev 65. Ljubljana festivala; Carmina Burana (Kongresni trg)

03 jul

37. melodije morja in sonca 2017: Prvi predstavitveni večer, Kapelca Portorož

04 jul

37. melodije morja in sonca 2017: Drugi predstavitveni večer, Kapelca Portorož

05 jul

37. melodije morja in sonca 2017: Tretji predstavitveni večer, Kapelca Portorož