Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Na evrovizijski izbor 2015 pa se počasi pripravlja tudi San Marino, ki je zadnja tri leta vse svoje upe stavil na Valentino Monetta, ki se je letos vendarle uvrstila v veliki finale. San Marino zaenkrat še ni razkril strategije izbiranja novega predstavnika, znano je le, da bodo sodelovali na jubilejnem izboru na Dunaju prihodnje leto.

Building Bridges (Gradimo mostove) je uradni slogan za 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015. Avstrijska nacionalna televizija ORF je sporočila, da ta slogan, ki bo v naslednjih dneh dobil tudi grafično podobo, najlepše opisuje evrovizijski izbor, ki poteka že vse od leta 1956 dalje.

Če je kdo mislil, da bo Azerbajdžan rekel ne evrovizijskem sodelovanju, se je zmotil. Televizija Ictimai je tudi za prihodnje leto že potrdila prisotnost na največjem glasbenem tekmovanju, način njihovega izbiranja pa zaenkrat še ni znan. Ne izključuje se možnost, da naj bi znova predstavnika izbrali interno.

Turška nacionalna radiotelevizija TRT, kot kaže, tudi prihodnje leto ne bo sodelovala na Izboru za pesem Evrovizije. Vsaj tako so sporočili preko spletne strani. Spomnimo. Turčija na evrovizijskem parketu ni sodelovala od leta 2013 dalje, kakšna usoda pa jih čaka v bodoče, pa še ni znano.

"Sem zelo za, da gremo na Evrosong, a če bi se morali zato odpovedati eni redni oddaji, ki traja vso sezono, potem bom raje črtal Evrosong," je v intervjuju za revijo Stop povedal Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija.

Avstrijski mediji poročajo, da naj bi proračun za Izbor za pesem Evrovizije 2015 znašal predvidoma 25 milijonov evrov. Stroški se lahko sicer povečajo še za deset milijonov evrov, v ta znesek pa naj bi bili vključeni nepričakovani stroški. Natančni izračuni sicer še niso znani, saj ORF še ni izbrala mesta, ki bo gostilo največje glasbeno tekmovanje. Tehnična ekipa televizije ORF si v teh dneh ogleduje možna prizorišča, skoraj enakovredne možnosti pa naj bi imela tako Dunaj kot Innsbruck.

Evropska zveza radiotelevizj – EBU je za prihodnji evrovizijski izbor, v dogovoru z organizatorji, avstrijsko televizijo ORF, sprejela odločitev, da se morajo nacionalne televizije na Evrosong 2015 prijaviti do 10. oktobra in ne do sredine decembra, kot je bilo to v preteklosti. Datum so prestavili predvsem z razlogom, da se vsi skupaj kar najbolje pripravijo na 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015.

Tretji, zadnji predstavitveni večer: 34. festival Melodije morja in sonca, ki bo potekal v nedeljo, 6. julija, je pred vrati. Še pred tem se bodo na ploščadi pred barom King v Portorožu (nasproti Splošne plovbe) predstavili tudi nekateri letošnji tekmovalci. V sredo, 2. julija, se bodo ob 21. uri na večeru, ki ga bo povezovala Katja Pišot, predstavili še Iztok Novak – Easy, Enzo Hrovatin, Statale 56 ter Igor Lija & Lucienne Lončina.

Facebook

Twitter

Anketa

Na izboru Junior Eurovision 2014 je slavila Italija. Kako ste zadovoljni z razpletom?

23,7%

21,1%

10,5%

44,7%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 38

Prihajajoči dogodki

21 dec

Božični koncert: Nuša Derenda in Simfoniki RTV Slovenija; Cankarjev dom LJ.

26 jan

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo žrebanje vrstnega reda ter prevzem ESC ključa.

16 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

17 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

Zadnji komentarji

Alesh Maatko Tudi uredništvo portala Evrovizija.com svetuje, da počakate na uradno prodajo evrovizijskih vstopnic za izbor 2015. O vsem vas bomo, tako kot se spodobi, sproti obveščali na naši strani www.evrovizija.com. Hvala za razumevanje, Alesh M.

Veronika Slapnik aja nisem vidla da je že... ups

Veronika Slapnik Mislim da united kindom iz 2003 tut paše v tole skupino... tule je link od posnetka: https://www.youtube.com/watch?v=XAJ62IG3gBo

Alesh Maatko Tjaša, vstoopnice bodo predvidoma v prodaji v novembru, od sredine meseca dalje. Tako pravijo ...

tjaša pirih Evrovizijo spremljam že od 8. leta, trenutno sem stara 19. Na ogled si že od nekdaj želim in upam da pridem do vstopnice. Se jih da kje rezervirati?

Alesh Maatko Mogoče pa zaradi tega zapisa kateremu avtorju preskoči ustvarjalna iskrica :)

Kristjan Veber oo super hvala:)

Alesh Maatko Kristjan, če bost eimeli vstopnice, ne bo nobenih težav :)

Kristjan Veber Ne saj smo mislili iti vsi skupaj pa zdaj nevemo če bom lahko imel vstop v dvorano