Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Kot kaže Monako tudi prihodnje leto ne bo del evrovizijskega šova. TMC, nacionalna televizija je namreč sporočila, da ne bodo sodelovali na Izboru za Pesem Evrovizije 2016. Podrobnosti sicer še niso znane, a nesodelovanje je potrjeno. Spomnimo. Monako je na evrovizijskem odru prisoten od leta 1959, leta 1971 pa so slavili s pesmijo Un Banc, Un Arbre, Une Rue, ki jo je zapela Severine.

Kot kaže se je nazaj v domači kraj vrnila evrovizijka Hera Björk, ki je zadnje leto in pol živela v Čilu, kjer se je posvečala izboru Viña del Mar song contest 2013. Pevka, ki je leta 2010 zastopala Islandijo na Izboru za pesem Evrovizije, je med drugim tudi letos, a le kot gostja, obiskala evrovizijski izbor na Dunaju. V bodoče pa bo še naprej zvesta glasbi. Morda tudi Evroviziji.

EBU je objavila začasne datume za Pesem Evrovizije 2016. Polfinala bosta 10. in 12. maja, finale pa 14. maja 2016. Datuma sta nekoliko zgodnejša kot letos, verjetno zaradi evropskega prvenstva v nogometu v Franciji. Torej - do naslednjega evrosonga je le še 51 tednov. Komaj čakamo.

Uvod v evrovizijski predizbor: Od Eme do Dunaja se bodo tik pred drugim predizborom letošnje Pesmi Evrovizije spomnili vrhuncev letošnje Eme, vseh tekmovalnih pesmi, kako sta Maraaya prišla do zmage, njunih glasbenih sodelovanj s pesmijo Here for you … Z letošnjega evrovizijskega prizorišča se bo z najnovejšimi novicami oglasila Maša Kljun. Kako se tik pred nastopom počutita Maraaya, pa boste prav tako izvedeli iz njunega oglašanja z Dunaja. Vse to in še več ob 20. uri na TV SLO 2.

Anketa

Mini EMA 2015: Kako ste zadovoljni z zmago 12-letne Line Kuduzović?

76,9%

7,7%

15,4%

0%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 26

Prihajajoči dogodki

21 nov

V bolgarski Sofiji bo potekal izbor Junior ESC, kjer bo sodelovala tudi RTV SLO.

09 feb

V Sanremu se pričenja priljubljeni festival italijanske zabavne glasbe.

10 maj

ESC 2016: Predviden je prvi evrovizijski predizbor 2016.

12 maj

ESC 2016: Predviden je drugi evrovizijski predizbor 2016.