Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Organizatorji Pesmi Evrovizije 2020 so sporočili, da bo 30. avgusta znano, kje bo #ESC 2020. Takrat bo torej znano, kam se seli evrovizijska karavana, ali v Rotterdam ali v Maastricht. Veliko jih je prepričanih, da bo izbran Maastricht, zopet drugi menijo, da bo to Rotterdam ... Kakor koli, pustimo se presenetiti!

Tako kot je letos k sodelovanju povabila izraelska nacionalna televizija, in sicer za sodelovanje pri izdelavi evrovizijskih razglednic, gostitelji Pesmi Evrovizije 2020 - televizije NPO, AVROTROS, NOS v sodelovanju z zvezo EBU - vabije vse tiste, ki so izkušeni predvsem na področju spletne produkcije ter jim je blizu on-line vsebina. Podrobnosti razpisa so zapisane na uradni evrovizijski strani, zadnji rok za prijavo pa je že 19. avgust ...

Evrovizijski izbor 2019, ki je potekal v Tel Avivu, si je po podatkih zveze EBU ogledalo 182 milijonov gledalcev. Izjemne rezultate gledanosti so razumljivo, po letu 2014, dosegli na Nizozemskem, ki je letos slavila. Prav tako pa so imeli v Izraelu, po letu 2003, največjo gledanost. Največji delež pa je imela Islandija, ki je dosegla kar 98 % gledanost, kar je izjemen rekord. Zveza EBU je vesela tudi nad podatkom, da ima to glasbeno tekmovanje vse večjo gledanost in podporo pri mladih.

ESC 2019 – Napoved za 15. dan: Pred vrati je še zadnje, sklepno dejanje letošnje Pesmi Evrovizije, kjer so bo v štiriurnem glasbenem šovu predstavilo 26 najboljših predstavnikov. Kot prva bo ob 21. uri na oder stopila Malta, nato pa sledijo Albanija, Češka, Nemčija, Rusija, Danska, San Marino, Makedonija, Švedska, Slovenija Nizozemska, Grčija, Izrael, Norveška, Anglija, Islandija, Estonija, Belorusija, Azerbajdžan, Francija, Italija, Srbija, Švica, Avstralija in za konec še Španija.

Facebook

Twitter

Anketa

Evrovizijski izbor 2020 bo potekal v Rotterdamu. Kako ste zadovoljni s to odločitvijo?

80,3%

9,8%

4,9%

4,9%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 61

Prihajajoči dogodki

18 nov

Ema 2020: Zadnji rok za prijavo, za uveljavljene glasbenike

12 maj

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2020: Prvi predizbor

14 maj

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2020: Drugi predizbor

16 maj

65. Izbor za Pesem Evrovizije 2020: Veliki finale