Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Avstrijska radiotelevizija ORF je razkrila še eno skrivnost – evrovizijski oder, ki bo sestavljen iz 1.288 stebričkov iz LED-luči, ki bodo ustvarili pravo barvno simfonijo. Oder v areni Stadthalle bo dolg 44 metrov, širok 22 ter visok 14,3 metrov. V ozadju odra pa bo pričakovano LED zaslon, ki bo širok 22 metrov ter visok skoraj 9 metrov. Podrobnosti sledijo ...

V objemu Simfonikov RTV Slovenija bo v nedeljo, 21. decembra ob 18. uri v ljubljanskem Cankarjevem domu, na tradicionalnem božičnem koncertu prvič nastopila priljubljena Nuša Derenda z gosti. Program bo segal od najlepših tradicionalnih božičnih napevov ter prazničnih popevk do odlomkov iz priljubljenega dela Adiemus Karla Jenkinsa.

Organizatorji so skupaj z mestom Dunaj za Euro Club, to je prizorišče za promocijo predstavnikov različnih držav, novinarske konference, nastope in zabave izbrali pivnico Ottakringer v bližini dvorane Stadthalle. Od 17. maja 2015 dalje se bo tukaj srečevalo 1.700 mednarodnih novinarjev in 1.300 predstavnikov delegacij držav, ki sodelujejo na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi.

Drugi paket vstopnic za različne prireditve v okviru Eurosonga, ki bo potekal od 19. do 23. maja 2015, bo na voljo konec januarja prihodnje leto. Zadnji paket vstopnic pa bodo dali v prodajo takrat, ko bo dokončno znano, kakšna bo postavitev kamer po dvorani, oblika odra in zakulisja. Vstopnice bodo kupcem po pošti pošiljali šele od aprila dalje, da bi tako preprečili prodajo na črnem trgu.

Zveza evropskih radiotelevizij EBU je med svoje članice danes sprejela tudi grško televizijo NERIT. Novonastala televizija, ki je sicer že sodelovala na evrovizijskem izboru, je tako dobila zeleno luč, predvsem pa uradno za sodelovanje na Izboru za pesem Evrovizije 2015.

Na evrovizijski izbor 2015 pa se počasi pripravlja tudi San Marino, ki je zadnja tri leta vse svoje upe stavil na Valentino Monetta, ki se je letos vendarle uvrstila v veliki finale. San Marino zaenkrat še ni razkril strategije izbiranja novega predstavnika, znano je le, da bodo sodelovali na jubilejnem izboru na Dunaju prihodnje leto.

Building Bridges (Gradimo mostove) je uradni slogan za 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015. Avstrijska nacionalna televizija ORF je sporočila, da ta slogan, ki bo v naslednjih dneh dobil tudi grafično podobo, najlepše opisuje evrovizijski izbor, ki poteka že vse od leta 1956 dalje.

Če je kdo mislil, da bo Azerbajdžan rekel ne evrovizijskem sodelovanju, se je zmotil. Televizija Ictimai je tudi za prihodnje leto že potrdila prisotnost na največjem glasbenem tekmovanju, način njihovega izbiranja pa zaenkrat še ni znan. Ne izključuje se možnost, da naj bi znova predstavnika izbrali interno.

Anketa

Kako ste zadovoljni z izbranimi tekmovalci, ki jih bomo videli na izboru Ema 2015?

7,5%

8,8%

75%

8,8%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 80

Prihajajoči dogodki

14 feb

ESC 2015: Na Dunaju bo potekala avdicija za številne prostovoljce.

15 feb

ESC 2015: Na Dunaju bo potekala avdicija za številne prostovoljce.

28 feb

EMA 2015: Slovenija bo dobila novega evrovizijskega predstavnika.

16 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

Zadnji komentarji

Rok Ramovš ali kdo ve, kdaj bomo slišali pesmi za Emo? Ponavadi so na Valu 202?

Alesh Maatko Odlično Rok, torej naša informacija drži :) Lahko da bo res majhen del, preostale karte pa bodo v prodaji v zadnjem, tretjem sklopu.

Rok Ramovš Sem ravnokar govoril z Dunajem ( 43 196096), se mal zanimal, pa mi je na drugi strani povedal, da niso razprodane, le da ta termin v četrtek ne bodo vstopnice za finale v prodaji, pač pa naslednji v februarju ali marcu.

Alesh Maatko Rok, po naših podatkih naj bi bile na voljo tudi v četrtek, toda po vsej verjetnosti le določeno število vstopnic, tako kot je bilo v prvem sklopu, ko so razprodali v 20 minutah.

Rok Ramovš Pozdrav! Zanima me, če drži, da so evrovizijske finalne vstopnice res razprodane, kot trdijo na evrovizijski strani: http://www.eurovision.tv/page/news?id=more_tickets_for_eurovision_2015_on_sale_thursday

zan 1234 in še mogoče sara kobold

zan 1234 od vseh imen ki ste jih našteli so mi všeč samo trije nuša drenda,nina pušlar in maraaya ostali glasbeniki pa mi niso preveč všeč

Alesh Maatko Izbor EMA 2015 se bo zgodil 28. februarja 2015, pesmi bodo znane predvidoma čez dobrih štirinajst dni ... :)

Alesh Maatko Kako do evrovizijskih vstopnic? Obstajata samo dve možnosti, in sicer bo vstopnice mogoče kupiti neposredno pri dvorani Stadthalle ali preko spleta, pri uradnem posredniku Ö-Ticket. Tako in nič drugače!