Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Avstrijska radiotelevizija ORF je razkrila še eno skrivnost – evrovizijski oder, ki bo sestavljen iz 1.288 stebričkov iz LED-luči, ki bodo ustvarili pravo barvno simfonijo. Oder v areni Stadthalle bo dolg 44 metrov, širok 22 ter visok 14,3 metrov. V ozadju odra pa bo pričakovano LED zaslon, ki bo širok 22 metrov ter visok skoraj 9 metrov. Podrobnosti sledijo ...

Organizatorji so skupaj z mestom Dunaj za Euro Club, to je prizorišče za promocijo predstavnikov različnih držav, novinarske konference, nastope in zabave izbrali pivnico Ottakringer v bližini dvorane Stadthalle. Od 17. maja 2015 dalje se bo tukaj srečevalo 1.700 mednarodnih novinarjev in 1.300 predstavnikov delegacij držav, ki sodelujejo na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi.

Zveza evropskih radiotelevizij EBU je med svoje članice danes sprejela tudi grško televizijo NERIT. Novonastala televizija, ki je sicer že sodelovala na evrovizijskem izboru, je tako dobila zeleno luč, predvsem pa uradno za sodelovanje na Izboru za pesem Evrovizije 2015.

Na evrovizijski izbor 2015 pa se počasi pripravlja tudi San Marino, ki je zadnja tri leta vse svoje upe stavil na Valentino Monetta, ki se je letos vendarle uvrstila v veliki finale. San Marino zaenkrat še ni razkril strategije izbiranja novega predstavnika, znano je le, da bodo sodelovali na jubilejnem izboru na Dunaju prihodnje leto.

Facebook

Twitter

Anketa

Ali boste 28. februarja na izboru EMA 2015 glasovali za svojega favorita?

51,3%

21,8%

10,3%

16,7%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 78

Prihajajoči dogodki

28 feb

EMA 2015: Slovenija bo dobila novega evrovizijskega predstavnika.

16 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

17 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

07 apr

Evrovizijska ekipa ORF se bo preselila v evrovizijsko dvorano Stadhalle.