Aktualne novice

Kratko in jedrnato

V objemu Simfonikov RTV Slovenija bo v nedeljo, 21. decembra ob 18. uri v ljubljanskem Cankarjevem domu, na tradicionalnem božičnem koncertu prvič nastopila priljubljena Nuša Derenda z gosti. Program bo segal od najlepših tradicionalnih božičnih napevov ter prazničnih popevk do odlomkov iz priljubljenega dela Adiemus Karla Jenkinsa.

Organizatorji so skupaj z mestom Dunaj za Euro Club, to je prizorišče za promocijo predstavnikov različnih držav, novinarske konference, nastope in zabave izbrali pivnico Ottakringer v bližini dvorane Stadthalle. Od 17. maja 2015 dalje se bo tukaj srečevalo 1.700 mednarodnih novinarjev in 1.300 predstavnikov delegacij držav, ki sodelujejo na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi.

Drugi paket vstopnic za različne prireditve v okviru Eurosonga, ki bo potekal od 19. do 23. maja 2015, bo na voljo konec januarja prihodnje leto. Zadnji paket vstopnic pa bodo dali v prodajo takrat, ko bo dokončno znano, kakšna bo postavitev kamer po dvorani, oblika odra in zakulisja. Vstopnice bodo kupcem po pošti pošiljali šele od aprila dalje, da bi tako preprečili prodajo na črnem trgu.

Zveza evropskih radiotelevizij EBU je med svoje članice danes sprejela tudi grško televizijo NERIT. Novonastala televizija, ki je sicer že sodelovala na evrovizijskem izboru, je tako dobila zeleno luč, predvsem pa uradno za sodelovanje na Izboru za pesem Evrovizije 2015.

Na evrovizijski izbor 2015 pa se počasi pripravlja tudi San Marino, ki je zadnja tri leta vse svoje upe stavil na Valentino Monetta, ki se je letos vendarle uvrstila v veliki finale. San Marino zaenkrat še ni razkril strategije izbiranja novega predstavnika, znano je le, da bodo sodelovali na jubilejnem izboru na Dunaju prihodnje leto.

Building Bridges (Gradimo mostove) je uradni slogan za 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015. Avstrijska nacionalna televizija ORF je sporočila, da ta slogan, ki bo v naslednjih dneh dobil tudi grafično podobo, najlepše opisuje evrovizijski izbor, ki poteka že vse od leta 1956 dalje.

Če je kdo mislil, da bo Azerbajdžan rekel ne evrovizijskem sodelovanju, se je zmotil. Televizija Ictimai je tudi za prihodnje leto že potrdila prisotnost na največjem glasbenem tekmovanju, način njihovega izbiranja pa zaenkrat še ni znan. Ne izključuje se možnost, da naj bi znova predstavnika izbrali interno.

Turška nacionalna radiotelevizija TRT, kot kaže, tudi prihodnje leto ne bo sodelovala na Izboru za pesem Evrovizije. Vsaj tako so sporočili preko spletne strani. Spomnimo. Turčija na evrovizijskem parketu ni sodelovala od leta 2013 dalje, kakšna usoda pa jih čaka v bodoče, pa še ni znano.

Facebook

Twitter

Anketa

RTV Slovenija je objavila razpis za Emo 2015. V katerem jeziku bi se morali predstaviti na Dunaju?

44,4%

33,3%

11,1%

11,1%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 45

Prihajajoči dogodki

26 jan

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo žrebanje vrstnega reda ter prevzem ESC ključa.

16 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

17 mar

ESC 2015: Na Dunaju bo potekalo srečanje vodij evrovizijskih delegacij.

19 maj

ESC 2015: V Avstriji bo potekal I. evrovizijski predizbor.

Zadnji komentarji

Alesh Maatko Kako do evrovizijskih vstopnic? Obstajata samo dve možnosti, in sicer bo vstopnice mogoče kupiti neposredno pri dvorani Stadthalle ali preko spleta, pri uradnem posredniku Ö-Ticket. Tako in nič drugače!

nebo euro in Nina Pušlar.

nebo euro Včasih kiksne žirija, vćasih ljudsrvo, tako je. Glede dueta na Emi, tu bi pa jaz rad videl duet Omar Naber

nebo euro Včasih kiksne žirija, vćasih ljudsrvo, tako je. Glede dueta na Emi, tu bi pa jaz rad videl duet Omar Naber

nebo euro Obstaja tud vsaj ena priredba v drugo smer; namreč Prisluhni mi Darje Švajger so priredili tudi tujci, mislim, da Nizozemci in Švedi. Lahko na evroviziji.com najdete te komade? Sicer ste pa pozabili tudi na priredbo Helene Blagne pesmi Primadona pevke Alle Pugacheve, ki je leta 1997 zastopala Rusijo.Helena je po tej pesmi poimenovala celo svoj album.

Alesh Maatko ... a albumu je res za vsakega nekaj ... in več kot ducat različnih glasbenih zgodb. Vsaka po svoje edinstvena, predvsem pa super izbor. Čestitke legendi!

sebastjan kurbos Platin nikoli ne bi zmagal,če nebi žirija posegla vmes in zmago preprečili Nataliji Verboten.

Alesh Maatko Tudi uredništvo portala Evrovizija.com svetuje, da počakate na uradno prodajo evrovizijskih vstopnic za izbor 2015. O vsem vas bomo, tako kot se spodobi, sproti obveščali na naši strani www.evrovizija.com. Hvala za razumevanje, Alesh M.

Veronika Slapnik aja nisem vidla da je že... ups