Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Srbski evrovizijski predstavnik Željko Joksmović je znova postal očka. Z ženo Jovano Janković, s katero sta med drugim vodila evrovizijski izbor v Beogradu (2008), sta dobila sina, ki sta ga poimenovala Kosta. Veselo novičko je 42-letni očka delil na družbenem omrežju, kjer je zapisal: ''Danes ob 18.13 uri se je rodil najin sin Kosta. Srečen sem, ker je podoben moji ljubezni.'' Čestitkam se pridružuje tudi naša ekipa Evrovizija.com!

Tinkara Kovač je te dni v Luki Koper posnela še videospot za evrovizijsko pesem Spet / Round and Round. Pevka, ki je bila ob snemanju odlično razpoložena, je ob tem na družbenem omrežju Facebook zapisala: "Lep pozdrav s snemanja videospota ... lep dan, sonce, morje in nasmeh na obrazu! Vse to želim tudi vam!"

Tinkaro Kovač bodo na odru spremljali štirje spremljevalni vokali ... in sicer se bosta spremljevalnim vokalistkam Manci Špik in Niki Zorjan, ki sta nastopili na Emi, na velikem evrovizijskem odru pridružila še Lea Sirk in Raay. Pred odhodom na Dansko Tinkaro Kovač in spremljevalne vokaliste čakajo še intenzivne vaje in priprave za nastop na evrovizijskem odru.

Moldavsko-slovensko sodelovanje ... Pevka Diana Staver, ki na moldavskem evrovizijskem izbru prepeva pesem One and All, pod katero se podpisujeta naša Raay in Hannah ter Charlie Mason, se je uvrstila v sobotni veliki finale! Takrat bo tudi znano, kdo bo zastopal Moldavijo na Evrosongu 2014.

Če bo vse po sreči, bo 15. novembra na Malti potekal letošnji izbor Junior Eurovision Song Contost. Vsaj tako je svojo željo izrazila nacionalna televizija PBS, ki je datum predlagala zvezi EBU, vse skupaj pa je že potrdila referenčna skupina za t.i. otroško evrovizijo.

Armenska televizija je posebnem televizijskem šovu 31. decembra 2013 objavila, da bodo na izboru za pesem Evrovizije 2014 stavili na glasbenika Arama MP3. Televizija je skupaj z glasbenikom v tem času pripravila pesem, ki jo bodo javnosti predstavili v petek, 14. marca 2014.

RTV Slovenija bo v zvezi z izborom Ema 2014 predvidoma 4. marca, ob 18. uri predstavila letošnje pesmi, ki bodo sodelovale v šovu Ema 2014. Predstavitev bo potekala na Valu 202.

Švedski Melodifestival nam je skozi drugi predizbor znova ponudil osem tekmovalcev. Dva izmed njih sta se v finale, ki bo 8. marca, uvrstila direktno, dva pa sta dobila še eno priložnost. Sanna Nielsen (Undo) ter Panetoz (Efter solsken) lahko že mirno spita, saj imata zagotovljen nastop v finalnem večeru, JEM (Love Trigger) ter Martin Stenmarck (När änglarna går hem) pa sta dobila še eno priložnost, t.i. Andra Chansen (druga priložnost). Naslednji predizbor bo že naslednjo soboto.

Facebook

Twitter

Anketa

København 2014: Kje boste spremljali letošnje predevrovizijsko dogajanje?

90,9%

0%

9,1%

0%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 22

Prihajajoči dogodki

27 apr

TV Slovenija 2: Predstavitev evrovizijskih pesmi, prvi del oddaje, ob 22.10.

27 apr

ESC 2014: V areni B&W se ob 12. uri odpre novinarsko središče.

28 apr

ESC 2014: V areni B&W se ob 10. uri začenjajo prve vaje letošnjih tekmovalcev.

30 apr

ESC 2014: V press centru se bo ob 19:00 predstavila Tinkara Kovač (Slovenija).

Zadnji komentarji

Maja Svetlin Vsako leto je tehnično boljše in bolj dodelano. Res se trudijo prekašati prejšnji evrosong. Toda morali bi nazaj poklicati orkester. Škoda je, da gre glasba na matrico.

Alesh Maatko Vrhunsko in zelo všečno!

Aljaž Somewon Woow, tale video pa res zažge. Škoda, ker ne bo ta kot predstavitveni, ne pa tisti, ki se dogaja na odru EME. Tale rdeča obleka, Tinkaro naredi prav čarobno. Njeni lasje pa v tem videzu izgledajo fantastično. Držim pesti, da bo kaj podobnega tudi na Evrovizijskem odru! Drugače, pa z razliko od @Euro Fanta jaz v spotu najdem rdečo nit. Mogoče malo bolj poglej, saj bistvo prenašata ravno plesalca (in seveda Tinkara). Eden boljših slovenskih spotov!

Euro Fant Men pa spot ni ravno nekaj special. Kadri so super, Tinkara mi je všeč , njen stil in look, sam neke rdeče niti v spotu ne vidim. Tisti plesoči par je pa en tak nepotreben kliše.

Maja Svetlin Tinkarin nov video je fenomenalen. Hitro ga objavite.

Maja Svetlin A se že ve ura predstavitve?

Euro Fant Naša pesem niti ne gre tako hitro v uho. Tud to, da Tinkara nastopa predzadnja ni nobena prednost, če bo nastop mlačen. Kakšen bo nastop bomo pa še videli. Tinkara je sicer dovolj izkušena, da se ne bi smeli bati, da ne bo storila največ kar je možno. Bojim se le, da se bodo backice spet metale ven, kot se vedno na teh naših nastopih.

Maja Svetlin Mislim, da je to super, ker se jo bojo lažje zapomnili pred glasovanjem. Večina glasovalcev bo pesmi slišala prvič, naša gre pa hitro v uho. Tinkara pa bo še s svojim vokalom super oddelala, ker video ne pokaže njenih možnosti.

jas 12354 Upam da nastop nebo nekja takega kot leta 2011 in 2012