Aktualne novice

Kratko in jedrnato

"Sem zelo za, da gremo na Evrosong, a če bi se morali zato odpovedati eni redni oddaji, ki traja vso sezono, potem bom raje črtal Evrosong," je v intervjuju za revijo Stop povedal Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija.

Avstrijski mediji poročajo, da naj bi proračun za Izbor za pesem Evrovizije 2015 znašal predvidoma 25 milijonov evrov. Stroški se lahko sicer povečajo še za deset milijonov evrov, v ta znesek pa naj bi bili vključeni nepričakovani stroški. Natančni izračuni sicer še niso znani, saj ORF še ni izbrala mesta, ki bo gostilo največje glasbeno tekmovanje. Tehnična ekipa televizije ORF si v teh dneh ogleduje možna prizorišča, skoraj enakovredne možnosti pa naj bi imela tako Dunaj kot Innsbruck.

Evropska zveza radiotelevizj – EBU je za prihodnji evrovizijski izbor, v dogovoru z organizatorji, avstrijsko televizijo ORF, sprejela odločitev, da se morajo nacionalne televizije na Evrosong 2015 prijaviti do 10. oktobra in ne do sredine decembra, kot je bilo to v preteklosti. Datum so prestavili predvsem z razlogom, da se vsi skupaj kar najbolje pripravijo na 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015.

Tretji, zadnji predstavitveni večer: 34. festival Melodije morja in sonca, ki bo potekal v nedeljo, 6. julija, je pred vrati. Še pred tem se bodo na ploščadi pred barom King v Portorožu (nasproti Splošne plovbe) predstavili tudi nekateri letošnji tekmovalci. V sredo, 2. julija, se bodo ob 21. uri na večeru, ki ga bo povezovala Katja Pišot, predstavili še Iztok Novak – Easy, Enzo Hrovatin, Statale 56 ter Igor Lija & Lucienne Lončina.

Drugi predstavitveni večer: 34. festival Melodije morja in sonca, ki bo potekal v nedeljo, 6. julija, je pred vrati. Še pred tem se bodo na ploščadi pred barom King v Portorožu (nasproti Splošne plovbe) predstavili tudi nekateri letošnji tekmovalci. V torek, 1. julija, se bodo ob 21. uri na večeru, ki ga bo povezovala Katja Pišot, predstavili Tonja Senčar, Folk Idoli in Nuša Derenda.

Prvi predstavitveni večer: 34. festival Melodije morja in sonca, ki bo potekal v nedeljo, 6. julija, je pred vrati. Še pred tem se bodo na ploščadi pred barom King v Portorožu (nasproti Splošne plovbe) predstavili tudi nekateri letošnji tekmovalci. V ponedeljek, 30. junija, se bodo ob 21. uri na večeru, ki ga bo povezovala Katja Pišot, predstavili Manca Izmajlova, Victory, Katarina Mala ter Rudi Bučar in Frčafele.

Andora je že potrdila, da jih prihodnje leto, na jubilejnem Evrosongu, ki bo potekal v Avstriji, ne bo. Čeprav so mnogi pričakovali, da so bodo vendarle vrnili, se televizija še vedno sooča s finančnimi težavami. Sodelovanju na tako velikem tekmovanju pa jim je prevelik zalogaj.

ESC 2014 - 13. dan: Težko pričakovani veliki finale 59. izbora za pesem Evrovizije, kjer se bo pod zaporedno številko 17. predstavila tudi Slovenija. Skupaj se bo v finalu, ki se prične ob 21. uri, predstavilo 26 držav, o zmagovalcu pa odloča ljudstvo in strokovna komisija. Po končanem izboru sledu predvidoma ob 1. uri ponoči še novinarska zabava, nato pa druženje in zabava po zabavi v EuroClubu.

Facebook

Twitter

Anketa

Ali si boste 60. Izbor za pesem Evrovizije 2015 ogledali v živo na Dunaju?

29,2%

39,6%

6,3%

25%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 48

Prihajajoči dogodki

13 sep

Slovenska popevka 2014: V ljubljanskih Križankah bomo slišali 14 novih popevk.

15 nov

Junior Eurovision Song Contest 2014: Na Malti bo potekala otroška evrovizija.

19 maj

ESC 2015: V Avstriji bo potekal I. evrovizijski predizbor.

21 maj

ESC 2015: V Avstriji bo potekal II. evrovizijski predizbor.

Zadnji komentarji

Alesh Maatko O vseh podrobnostih vas bomo na naši spletni strani www.evrovizija.com obveščali sproti, predvsem pa pravočasno :)

Rok Mlinar eurovision 2015 NIKA ZORJAN

Alesh Maatko Znova še eno prijetno, predvsem na nostalgično (glasbeno) popotovanje, tokrat po prelepi beli Ljubljani :)

Maja Svetlin Škoda, Valentina je odlična pevka, toda jo razumem. Šampioni se poslovijo na vrhu uspeha. Tako se je ona od evrovizije poslovila, ko je San Marinu pripela finale.

Maja Svetlin Ful dobr. A dejansko obstaja prava knjiga?

Maja Svetlin Noro bo, noro bo. Nihče si dejansko ne upa napovedati zmagovalca, ker je to prvi izjemno zanimiv finale. Vsi smo prejšnja leta napovedali pravilno kdo bo zmagovalec, še pred polfinalnimi večeri, tokrat pa se napovedujejo tudi po štiri države za največje favorite. Italija ima super rock pesem, ki zna bit tudi zanimiva, vendar ima zelo nepredvidljivo ''štartno številko''. Žal.

Maja Svetlin Če bi se tako končalo, ne bi imela nič proti. 13. mesto je odlično, ravno lepo na polovici :) (kakšno mesto višje se tudi ne bi pritoževala) pa še Avstrija bi zmagala, Švedska bi bila druga. Za moje pojme, popolnoma super. San Marino je pa podcenjen. Definitivno si zasluži več od predzadnjega mesta.

Kristjan Veber Upam da nas ne bojo buuujal če bomo spremenil zmagovalca tak kot rusijo!!!

sebastjan kurbos Bravo Črna Gora vsaj vi ste dokazali da nerabite bivše juge da pridete naprej ampak kvalitetno pesem :D