63. Izbor za Pesem Evrovizije 2018 bo 8., 10. in 12. maja gostila Lizbona

Kar smo že 16. maja zapisali na naši strani Evrovizija.com, je sedaj tudi uradno. Pesem Evrovizije 2018 bo (pričakovano) prvič gostila portugalska Lizbona, vse skupaj pa bo – če le ne bo kakšnih vejčih presenečenj – potekalo v Areni Meo, ki sprejeme do dvajset tisoč obiskovalcev. Na 63. evrovizijskem izboru bo sodelovala tudi naša RTV Slovenija.

Izbor bo potekal v Meo Areni, ki sprejme do 20.000 obiskovalcev.Foto: Dynamosquito / Wikipedia

Lizbona ima namreč vso potrebno infrastrukturo, hotele in vse kar je potrebno za nemoten potek glasbenega tekmovanje, ne nazadnje pa gre za izjemno promocijo, saj bo Evrovizija v tej državi organizirana prvič.

"Z velikim veseljem sporočamo, da bo Pesem Evrovizije v Lizboni gostila televizija RTP. Mesto je predstavilo zgledno ponudbo, tako da se že veselimo, da bomo skupaj delali na tem, da bo prva portugalska Evrovizija najbolj razburljiva. Radi bi čestitali RTP za profesionalnost in podrobno predstavitev tekmovanja," je ob tej priložnosti povedal evrovizijski nadzornik Jon Ola Sand, ki mu je izbor v ukrajinskem Kijevu povzročil kar nekaj sivih las.

Slavador Sobral je Portugalski pripel prvo zmago.Foto: Andres Putting

Spomnimo, Portugalska sodeluje na Pesmi Evrovizije od leta 1964. Vidnejših uvrstitev ni dosegla, petkrat pa na tem največjem evropskem tekmovanju ni sodelovala, med drugim tudi ne leta 2016. Letos pa so se odločili za Salvadorja Sobrala in občinstvo je prepričal s čutno balado Amar Pelos Dois.

Salvadorjeva skladba je pred dnevi dobila tudi slovensko različico Ljubezen za oba.

Sicer je v navadi je, da se datumi nove Pesmi Evrovizije razkrijejo na aktualnem izboru. A ker je bilo letos v Ukrajini kup organizacijskih težav, se je Evropska zveza radiotelevizij odločila, da počakajo na zmagovalca in se nato z gostiteljico – prihodnje leto bo to portugalska televizija RTP – uskladijo z datumi in glede dvorane. Kot kaže, so si vzeli kar nekaj časa, ta teden so naposled objavili, da bo Lizbona novo evrovizijsko tekmovanje gostila 8., 10. in 12. maja. "To je odlična priložnost za Portugalsko, Lizbono, zabavno industrijo in našo televizijo RTP. Veselimo se organiziranja dogodka, ki bo pokazal vse naše ustvarjalne zmožnosti," je v imenu portugalske televizije še dodal Gonçalo Reis.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

7.7.2018

Evrovizijskega predstavnika Vlatka Ilievskega našli mrtvega v avtu

6.7.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov junija 2018

6.7.2018

Hrvaška evrovizijska predstavnica Franka z novo brezčasno melodijo

20.6.2018

Kdaj in kje bo Pesem Evrovizje 2019, bo uradno znano septembra

15.6.2018

Drzna poteza zmagovalke Nette; na paradi še kako šokirala z obleko!

Facebook

Twitter