NE ZAMUDITE

60 let na odru; z Ladom Leskovarjem nastopili številni gostje

Lado Leskovar je ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja letos spomladi pripravil čudovit večer, poln legendarnih popevk, spominov in velikih prijateljstev.

Njegov koncert s prijatelji, spremljali so jih Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija z dirigentom Patrikom Greblom, bodo premierno predvajali v dveh delih: v nedeljo, 17. septembra, in čez teden dni, 24. septembra, obakrat ob 17.20 na TV SLO 1.

V polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so se naši popevkarski ikoni pridružili številni prijatelji, ki so se mu poklonili ob tem velikem jubileju: Janez Hočevar Rifle, Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić Bajaga, Ibrica Jusić, Magnifico, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović in Boris Cavazza. Prav vsak je dodal svoj kamenček v mozaik življenja Lada Leskovarja, pa naj gre za spomine, poezijo, filme ... Pridružil pa se jim je tudi Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Lado Leskovar je napolnil Gallusovo dvorano in duše obiskovalcev koncerta.Foto: Marko Alpner

Prvi del koncerta bodo ponovili v soboto, 23. septembra, ob 22.50 na TV SLO 2, drugi del pa 30. septembra ob 23. uri na TV SLO 2.

Koncert se začne s skladbo Nekoga moraš imeti rad, kot moto njegovega življenja. Slišali pa bomo tudi zimzelene Bil sem mlajši kakor ti, Nathalie, Potraži me u predgradju, Poslednji vlak in mnoge druge, s katerimi je pevec v čudovitem vzdušju proslavil izjemno 60-letno pevsko kariero.

60 let na odru; z Ladom Leskovarjem so nastopili številni gostje ...Foto: Marko Alpner
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.8.2018

2CELLOS sta v komnolomu v okolici Pule ujela Vivaldijevo dramatičnost

10.8.2018

Žiga Rustja si nikoli ni mislil, da si bo kdaj delil posteljo z Aniko Horvat

6.8.2018

Iskreno opravičilo Nuše Derenda

3.8.2018

Mojca Šipek se vse bolj uveljavlja tudi kot besedilopiska

2.8.2018

Hamo & Tribute 2 Love znova poskrbeli za epsko otvoritev Trnfesta

Facebook

Twitter